Wat is de Fillers Without Needles behandeling?

De Fillers Without Needles behandeling is een filler behandeling met een pen, er komen dus geen naalden aan te pas. De behandeling gebruikt zeer hoogwaardige hyaluronzuur fillers die lijntjes, (diepe) rimpels en huidvolume corrigeren en de vorm en het volume van lippen accentueren.

De tool

Voor de Fillers Without Needles behandeling gebruiken we een “pen” die de vloeistoffen (op basis van hyaluronzuur) onder de juiste druk in de epidermis en/of de dermis kan duwen.

Wat zijn de voordelen?

  • Geen naalden
  • Doet geen pijn
  • Lijkt natuurlijker
  • In 80% van de gevallen zijn er geen blauwe plekjes of uitwendige reacties
Fillers Without Needles | Naaldloze hyaluron filler | Corpus Cura

Hoe lang houdt het effect van de behandeling aan?

Net zoals hyaluronzuur in ons lichaam wordt afgebroken, zullen ook de fillers na verloop van tijd natuurlijk worden afgebroken door ons lichaam. De fillers zijn dus niet permanent.

Het effect van de behandeling neemt geleidelijk af naarmate de tijd vordert. Hoe snel (of traag) dat gebeurt, hangt af van andere factoren zoals afweer, zongebruik, huidverzorgingsrituelen, blootstelling aan UV, …

Gemiddeld blijven de resultaten van de behandeling tussen 4-9 maanden mooi.

Om de resultaten langdurig te houden, raden we een (half)jaarlijkse touch-up aan.

Wat is een onderhoudsbehandeling of touch-up behandeling?

Het is van veel fillers met hyaluron klinisch bewezen dat de behandelingen geleidelijk aan de huid verbeteren. Daarom raden we  touch-up behandelingen aan om de resultaten in stand te houden. Voor een touch-up behandeling is meestal minder product nodig, afhankelijk van het gebied dat we moeten behandelen en de duur tussenin.

Wat mag ik na de behandeling wel en niet doen?

Het is belangrijk om de huid na de behandeling naturel te laten en dus geen make-up aan te brengen.

Ongeveer 24 uur na de behandeling kan een klein beetje foundation aangebracht worden om eventuele roodheid te camoufleren.

Om bloeduitstortingen te camoufleren, kunt u een gele concealer gebruiken. Voor roodheid raden we een groene concealer aan.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt niet zo heel erg lang. Afhankelijk van het gebied dat u wenst te laten behandelen, duurt het gemiddeld 15 à 30 minuten. Om het resultaat te optimaliseren, zijn vervolgbehandelingen sterk aangeraden. De duur van die behandelingen varieert van het te behandelen gebied en de tijd tussenin de verschillende behandelingen.

Is de behandeling pijnlijk?

Een van de voordelen van deze behandeling is dat ze zonder naalden gebeurt en dus door 95% van de cliënten als pijnloos ervaren wordt.

Het gevoel is te vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid aankomt. Daarom is het eerder een licht oncomfortabel gevoel dan zomaar ‘pijn’.